Operatie ondergaan aan ingescheurde kruisband

Nieuws 2015 1Minder goed nieuws voor Reshmie, zo rond het einde van het jaar en het begin van 2017. Ze is vlak voor de jaarwisseling namelijk geopereerd en komt voorlopig niet in actie. Reshmie nam midden december deel aan de World Cup in Azerbeidzjan en heeft aan dat toernooi een ingescheurde voorste kruisband overgehouden. Bij onderzoek in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam werd dat geconstateerd, waarna ze tussen Kerst en de jaarwisseling direct is geopereerd. Naar verwachting zal Reshmie zo’n drie maanden moeten herstellen. Ze mist dan ook de NK van komende zaterdag in Almere.

Lees meer...

Rentree gemaakt in Grand Prix Final

World Grand Prix Final 2016Bij de World Grand Prix Final, haar eerste toernooi sinds de Olympische Spelen, is Reshmie zaterdag gestrand in de kwartfinale. In Baku verloor ze van de Mexicaanse Briseida Acosta. Nipt, want het gevecht eindigde in 0-1. Een ronde eerder had Reshmie in de achtste finale nog ruim gewonnen. Ze versloeg Raphaella Galacho uit Brazilië met een flink verschil; 7-0. Voor de 'Champions League van de taekwondo' werden de beste zestien taekwondoka's van de wereld uitgenodigd in de 67+ kilogram gewichtsklasse.

Lees meer...

Kwartfinale eindstation op Olympische Spelen

Nieuws 2015 3Op de Olympische Spelen is Reshmie zaterdag helaas blijven steken in de kwartfinale. Daarin werd ze verslagen door de Amerikaanse Jackie Galloway. Het was echter wel heel erg nipt. Nadat Reshmie lange tijd voor stond in de partij, maakte Galloway in de slotseconden gelijk. Tijdens het gevecht om een Golden Point liep Reshmie uiteindelijk tegen een strafje aan. Doordat ze geen punt maakte binnen de tijd, verloor ze daarop uiteindelijk haar partij. Een herkansing om brons kreeg ze ook niet. Daarvoor had Galloway de finale moeten halen, maar dat lukte de Amerikaanse niet.