Geplaatst voor Olympische Spelen!

GP China 2014 1Het harde werken en het vechten voor een plek is eindelijk beloond. In Instanbul heeft Reshmie zich zaterdag geplaatst voor de Olympische Spelen die in augustus in Rio de Janeiro worden georganiseerd. Op het Europese Olympisch Kwalificatie Toernooi moest ze bij de beste twee eindigen en dat lukte. Reshmie plaatste zich voor de finale en is dus zeker van deelname in Rio. "We gaan naar Rio!", kan Reshmie haar blijdschap wel van de daken schreeuwen. "Dit is zo ontzettend gaaf."

Reshmie's voorbereiding op het toernooi was verre van optimaal. "Ik heb begin januari mijn hamstring verrekt en daardoor zo'n twee weken geen taekwondo mogen doen. Mijn trainingen waren dus vooral mentaal en op een alternatieve manier. Maar vandaag was ik hongerig naar dat ticket. Ik mocht in de halve finale starten, omdat ik als eerste gerankt was, en ik wist dus dat ik één partij moest winnen."

Die overwinning kwam er. De Sloveense Nusa Rajher, in 2012 nog deelneemster aan de Olympische Spelen in Londen, was de tegenstandster. "Ik voelde me goed, kwam extra laat in de zaal en heb mij klaar gemaakt voor die partij. Al snel begon ik met een score en een hoofdtreffer. Die waren best hard.  Zij had moeite met mijn spel en ik was best sterk in die halve finale. Het was super dat ik kon winnen en daarmee het ticket binnehaalde."

Beelden halve finale:

Op naar Rio
In de finale van het OKT verloor Reshmie van de Noorse Tina Skaar (1-4), maar eigenlijk deed dat er al niet meer toe. "Ik heb me in de finale ook in moetenen houden in verband met de blessure. Ik wilde wel van alles doen, maar die hamstring moet nog langer mee. Nu zit een lang seizoen erop en is het eerst tijd om te herstellen. Daarbij gaan we een plan maken tot aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro."