Ook eindwinst bij Luxor Open

Luxor Open 2016Ruim een week na haar zege in de Fujairah Open heeft Reshmie zondag ook de Luxor Open gewonnen. In de finale tegen de Duitse Lorena Brandl boog ze een 6-1 achterstand om naar een 10-9 zege. "Ik had hier ook wat recht te zetten", aldus Reshmie. "Tijdens de vorige twee edities van de Luxor Open verloor ik in de eerste ronde. In de finale begon ik goed met een nayiro van dichtbij, maar die werd helaas weggehaald door de scheidsrechter. Ik hield schijnbaar vast. Daarna scoorde Brandl, tegen wie ik vorige week ook de finale vocht, snel en stond ik met 6-1 achter."

Maar Reshmie gaf niet op. "Ik moest wel komen in de derde ronde en scoorde twee hoofdtreffers Zo werd het dus 10-9 in het voordeel van mij. De hoofdtreffers waren goed aanwezig, ook in de eerste twee ronden, en vergeleken met vorige week was het spel een stuk beter. Ik ben dan ook tevreden en pak weer mooi twintig punten voor de ranglijst."

Veel hoofdtreffers

Op weg naar de finale had Reshmie al twee ruime zeges geboekt. "In de openingsronde versloeg ik de Marokaanse Doha Baali met 15-3. Ze kreeg drie hoofdtreffers om de oren van mij. Vervolgens trof ik in de halve finale een oude bekende; Maeva Mellier uit Frankrijk. Door een hoofdtreffer kwam ik op voorsprong en ik kon de wedstrijdscore naar me toe trekken door een harde treffer in het gezicht. Dat gevecht eindigde in 9-3."