Op Dutch Open naar derde goud op rij

Nieuws 2015 2Met drie gouden medailles en daarmee de volle buit, heeft Reshmie afgelopen weekend het eerste deel van haar nieuwe seizoen uitstekend afgesloten. Ditmaal vocht ze zich in eigen land naar een toernooizege. Ze schreef namelijk de Dutch Open op haar naam. "Mijn derde goud op rij dus", vertelt Reshmie na afloop tevreden. "Nu zit mijn reeks aan toernooien er voor deze maand op. De komende tijd ga ik me weer volledig op het trainen focussen en in april stap ik de mat weer op. Leuk was dit weekend dat ik door de Taekwondo Bond Nederland ook werd uitgeroepen tot sportvrouw van Nederland in 2015. Zoiets is toch altijd weer een eer."


Reshmie begon de Dutch Open met een flinke zege op de Turkse Seyma Sogut. "Maar ik ging wel wat stroefjes van start. Daardoor liep ik door een stom foutje tegen een hoofdtreffer aan. In de tweede ronde kwam ik terug door te scoren met een gedraaide techniek op het lichaam, wat me drie punten opleverde. Tevens raakt ik haar gedraaid in het gezicht. Helaas werd mijn protest afgekeurd, omdat het op de beelden niet te zien was. Al snel volgden een counter actie en een hoge trap in het gezicht, waardoor de uitslag verder uitliep tot 15-6."

Rematch
De Russische Karina Zhdanova was Reshmie's tegenstandster in de volgende ronde en met haar had ze nog een appeltje te schillen. "Ik heb haar vorig jaar ontmoet en dit voelde als een rematch. In de eerste ronde werd niet gescoord, maar toen ik op voorsprong kwam kon ik dit uitbreiden en gebruik maken van haar foutjes. Al moet ik wel zeggen dat ik zelf ook een paar kansen liet liggen." Reshmie won ruim; 9-1.

Passieve tegenstandster
Het goud verover de Reshmie uiteindelijk door in de finale een andere Russische, Arina Zhivotkova, te verslaan. Dat werd een spannend gevecht. "Zij is een passieve speelster en de partij ging moeizaam. Ik raakte een hoofdtreffer, maar die werd niet geregistreerd door het systeem, en zij scoorde drie punten onderin en ik twee. Doordat ze twee keer een straf kreeg voor passiviteit kreeg ik er een punt bij, waardoor het uiteindelijk uitdraaide op een golden point. De eerste die scoorde won en dat was ik! Ik ging in de aanval, pakte daarmee het punt en dus opnieuw goud."