In sneltreinvaart naar goud in Bonn

Nieuws 2015 1Bij de President Cup in het Duitse Boon heeft Reshmie zondag in sneltreinvaart de titel binnengehaald. Niet omdat ze zelf bewust zo snel speelde, maar omdat de wedstrijden elkaar wel heel snel opvolgden. "Vooral met het resultaat dat ik mijn laatste twee partijen boekte ben ik erg tevreden", kijkt Reshmie terug. "Die twee dames kan ik op de Europese kampioenschappen, die van 19 tot en met 22 mei worden georganiseerd, ook tegenkomen."

Reshmie vocht in Bonn in de eerste ronde tegen de Spaanse Cristina Aullo Padilla en won die partij ruim met 8-2. "Maar tot aan de derde ronde was het spannend. Daarna maakte ik draai tollyo en die is drie punten waard, waardoor ik een voorsprong nam. Al snel volgde eenharde hoofdtreffer." Met de Griekse Grammatiki Christidou had Reshmie vervolgens geen moeite (10-1), waarna in de halve finale Anastasia Gurskaia uit Rusland haar tegenstandster werd.

Gurskaia was geen opponente die zich zomaar opzij liet zetten. "En ik moest ook al snel tegen haar, want toen ik van het veld af kwam nadat ik de Griekse had verslagen, moest ik direct de halve finale spelen. Ik kreeg nog net een paar minuten extra rust om even bij te komen. Het werd een spannende pot. We kennen elkaar dan ook goed, maar door een paar goede stoten maakte ik het verschil." Op die manier won Reshmie de halve finale met 5-3.

Petra Matijashevikj (Kroatië) was uiteindelijk Reshmie's tegenstandster in de finale. "Ook zij stond al op mij te wachten, dus ik kreeg maar vijftien minuten om weer bij te komen. Met een dwitchagi van drie punten begon ik sterk aan de finale en zo nam ik de leiding. Zij profiteerde echter van mij met drie stoten, waardoor de stand weer gelijk was. Haar aanval ging altijd met een jobchagi en dus gooide ik er nog twee dwitchagis tegenaan, waarmee ik scoorde. Die voorsprong heb ik kunnen behouden en dus won ik in sneltreinvaart goud."