Brons op Europees kampioenschap

Nieuws 2015 3In het Zwitserse Montreux heeft Reshmie een bronzen medaille gewonnen op het Europees kampioenschap. Niet eerder slaagde ze daarin op een EK. In de halve finale verloor ze van regerend Europees kampioene Iva Rados uit Kroatië. Een lastige wedstrijd. "Helaas lukte het dus niet om de finale te bereiken", zegt Reshmie. "Het blijft brons en zij won uiteindelijk opnieuw het toernooi, door olympisch kampioene Milica Mandic in de finale te verslaan."

De eerste partij van de dag won Reshmie van de Sloveense Franka Anic, met 8-4. "Tegen haar kwam ik snel op voorsprong en in de laatste ronde maakte ik het verschil groter. Daarna moest ik in de kwartfinale tegen de Poolse Aleksandra Krzemieniecka. Een spannende pot, waarin ze eerst voorkwam en ik met een stoot de 1-1 maakte. Met een nog een stoot kwam ik voor, waarna zij met een hoofdtreffer een 2-4 leiding maakte."

Het werd dus nog een lastige klus om de halve finale te bereiken. "Ik kon mijn achterstand wegwerken door een draaitechniek. Vervolgens pakte ik nog drie punten, waardoor het uiteindelijk 8-5 in mijn voordeel werd. Daarmee stond ik in de halve finale en was mijn eerste EK medaille dus binnen. Tegen Rados kwam ik met 1-0 achter, waarna via een draaitollyo drie punten voor me op het bord kwamen. Zij pakte in de tweede ronde echter ook weer twee puntjes. Toen ik in de derde ronde tegen een treffer aanliep, omdat ik wilde stoten, had ik een halve minuut om dat te corrigeren. Helaas is dat niet gelukt."