Na goede voorbereiding klaar voor Rio

Rio 2016 vliegtuigNog iets meer dan een week duurt het. Dan mag Reshmie aan de bak in Rio de Janeiro. Op zaterdag 20 augustus komt ze in actie tijdens de Olympische Spelen. "Ik kijk er nu ook wel echt naaruit", vertelt ze. "Eind mei startte de voorbereiding op Rio. Daarbij heeft Jelle Plomp me de afgelopen maanden bijgestaan. Hem had ik voor dit traject als trainingspartner gevraagd, om mij te helpen. Hij heeft bij ons thuis gewoond, zodat we iedere dag samen konden trainen. Sportbedrijf Almelo heeft vanaf februari een trainingslocatie in de IISPA beschikbaar gesteld, zodat we optimaal konden trainen in een taekwondo-zaal met matten."

Meerdere partijen stonden voor Reshmie klaar de afgelopen tijd. "Zo heb ik voor Jelle een leenfiets gekregen van Koopman Rijwielen, zodat hij zelf op pad kon in en rond Almelo. Enhet medisch team stond ook klaar voor hem en mij." De acht weken trainen in Almelo vlogen voorbij, waarna Reshmie vorige week naar Cuba is gegaan. "Hier heb ik kunnen acclimatiseren en heb ik getrainind met de wereldkampioen van 2013, die in de nationale selectie van Cuba zit. Zij heeft zich op het kwalificatietoernooi van de Pan-Amerikaanse regio niet weten te kwalificeren in februari."

Inmiddels is Reshmie van Cuba naar Rio de Janeiro vertrokken en dus komt alles nu dichtbij. Wie nog een mooie indruk wil krijgen: Vrijdag 12 augustus komt er een uitzending op 1 Vandaag. Zij hebben Reshmie gevolgd tijdens haar route naar Rio. Dat levert vast alvast een mooi beeld op, zodat iedereen vanaf 17 augustus de taekwondo wedstrijden wil volgen. Op 20 augustus komt Reshmie dus in actie. Die dag wordt er in drie sessies toegewerkt naar de finale. De dag ervoor verschijnt op deze website nog een bericht met allerlei informatie om het zo goed mogelijk te volgen.